preskoči na sadržaj
Učenička zadruga "Višnja"

 

Učenička zadruga osnovana je 1957. godine. U svojim početcima imala je uz poljoprivrednu sekciju, kućnu radinost, voćarsku i povrtlarsku sekciju i nabavno-prodajni odjel. S godinama se broj sekcija povećavao tako da su se učenici mogli uključiti u Likovnu i Cvjećarsku sekciju, Male vezilje ili Vez na domaćem platnu. Kako bi se pobudio interes i ljubav što većeg broja učenika prema  izvornim proizvodima, zanatima i običajima 2005. i 2006. godine  uvode se sekcije  Izrada predmeta od komušine, koja nastaje kao posljedica tradicije iz kućne radinosti mještana Višnjice, te sekcija Izrada predmeta od drva i lika u kojoj mladi zadrugari koriste pribor ručno izrađen od domaćih pletača koševa. Šk. god. 2011./2012. uvodi se sekcija Izrada ukrasa od recikliranog papira te Izrada cvijeća od krep papira u Područnom odjelu Cvetlin. Od šk. god. 2015./2016. u sklopu Zadruge počela je djelovati nova sekcija Izrada predmeta od papira quilling tehnikom koja izrađuje različite ukrasne i uporabne predmete, a vodi se idejom održivog razvoja i očuvanja prirode recikliranjem papira u školi i danas je uz sekciju Izrada predmeta od komušine jedna od glavnih sekcija Zadruge. Broj voditelja te stalnih i povremenih članova Zadruge s godinama se mijenja.

Zadruga se povremeno gasila i obnavljana je nekoliko puta, a značajnije rezultate počela je ostvarivati od 2001. godine, od kada i nosi ime „Višnja“.  Već od samih početaka dobivala je priznanja za izniman rad kao jedna od najuspješnijih u tadašnjoj Hrvatskoj. Do danas je primila brojna priznanja i zahvale, a od 2005. godine izborila je i 5 državnih smotri.

Učenička zadruga „Višnja“ trudi se zadržati postavljene ciljeve: razvijanje svijesti o načinima i potrebi očuvanja prirode, njegovanje baštine te poučavanje učenika samostalnoj prezentaciji rada u svrhu razvijanja poduzetništva.

       

 

TražilicaOglasna ploča

Red button


SOS 112


Posjetite...


 

 

 

 

  

Open Education Europa

Europsko otvoreno obrazovanje

  


Korisni linkovi
Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • PC chip
 • Meridijani

Dnevni tisak

Korisni linkovi

preskoči na navigaciju