Učenici 1.b razreda na satu Domaćinstva učili su o uporabi kuhinjskog pribora. Bonton za stolom nije samo skup pravila, već odražava poštovanje prema drugima i pridonosi ugodnoj atmosferi tijekom obroka. Pridržavanje osnovnih pravila bontona za stolom, kao što su pravilno držanje pribora, poštivanje redoslijeda jela i pristojna komunikacija pomoći će vam da uživate u obrocima u društvu drugih.
Prije početka rada oprali su ruke i sami uredili svoje mjesto na stolu za objed. Samostalno su podijelili pribor za jelo – tanjur, žlica, vilica, nož, čaša, zdjelica za salatu. Dogovorili smo ispravan položaj pribora za jelo uz tanjur na stolu. Razgovarali smo o uređenju stola za objed. Učenici su iznosili svoja iskustva. Govorili smo o osnovnim pravilima ponašanja za stolom koja treba znati. Dok ne jedete, ruke držite na rukohvatima stolice ili položene na krilo ispod stola. Ubrus stavite na krilo. Koristite pribor namijenjen za svaku vrstu hrane i izbjegavajte upotrebu prstiju, osim ako nije neizbježno. Kad ste gotovi s jelom pribor za jelo koji ste koristili trebali biste staviti na tanjur, a ne na stol. I ne zaboravite na mobitel, prije nego što dođete do stola utišajte ga. Mobitel nije pristojno držati na stolu.