Na satu Domaćinstva učenici 1.b razreda pripremili su jednostavni zdravi obrok – voćnu salatu. Naučili smo imenovati pribor za jelo te opisali primjenu pribora, koristili se priborom za jelo na siguran način, primijenili mjere opreza i zaštite pri uporabi pribora.
Pripremili smo radnu površinu prema uputama. Zajedničkim snagama pripremili smo voće za rezanje. Imali smo jabuke, banane, limun, mandarine, klementine, jagode i lubenicu. Podijelili smo zadatke, svaki učenik je rezao s plastičnim nožem pojedino voće. Nakon što smo sve narezali, promiješali i sjedinili, dobili smo jednostavnu, slasnu voćnu salatu. U razredu smo imali gošću, defektologinju Silvanu koja nam je pomogla u rezanju. Svi zajedno smo uživali u degustaciji voćne salate. I da, sami smo oprali i pobrisali sav pribor koji smo koristili.
Učiteljica Ljubica Pokupčić