preskoči na sadržaj
Vijesti

EUROPSKI TJEDAN KODIRANJA – CODE WEEK

Europski tjedan programiranja (kodiranja)  društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.  Obilježava se od 10. – 25. listopada 2020. godine ( https://codeweek.eu/).


Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.

 U našoj školi, OŠ Izidora Poljaka Višnjica i PO Julijane E. Drašković Cvetlin europski tjedan kodiranja obilježiti ćemo od 12. do 16 listopada 2020. godine na satovima informatike sa učenicima  od četvrtog do osmog razreda.

        Učenici  će kreirati  jednostavan kviz s pomoću programskog jezika Python

            (https://trinket.io/python3) .

          Planirane aktivnosti za učenike su ispis podataka na zaslonu s pomoću funkcije print(), postavljanje pitanja s pomoću funkcije input(), upotreba algoritma grananja  (if-else) za donošenje odluka u programu, razvoj i testiranje programa s pomoću programskog jezika Python i stranice Trinket.io,  te razvoj i upotreba vještina pisanja na tipkovnici.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Dukarić   datum: 9. 10. 2020.

Tražilica

Oglasna ploča

Red button


SOS 112


Posjetite...


 

 

 

 

  

Open Education Europa

Europsko otvoreno obrazovanje

  


Korisni linkovi
Časopisi
 • Enter
 • Bug
 • Drvo znanja
 • PC chip
 • Meridijani

Dnevni tisak

Korisni linkovi

preskoči na navigaciju